Supă de chimen cu crutoane

Dacă povestea despre chimen v-a stârnit ieri curiozitatea, acum vă invităm să încercați o rețetă ușoară, excelentă pentru zilele de post.

Ingrediente

  • 3 linguri de ulei
  • 1 ceapă
  • 2 linguri de făină
  • Delikat
  • cașcaval ras
  • pentru prepararea crutoanelor: 3 linguri de ulei de măsline, pâine

Mod de preparare

  1. Ceapa se taie mărunt, se pun la fiert în apă, timp de 10 minute, delikatul și semințele de chimen.
  2. În altă oală se pregătește un rântaș din ulei și făină, care se “stinge” cu puțină apă.
  3. Rântașul se toarnă peste supă și se mai lasă la fiert, cam 5-10 minute. Apoi se strecoară.
  4. Separat se stropește pâinea cu ulei, se taie în cubulețe și se pune într-o tigaie, la foc mic, amestecând din când în când.
  5. Supa se servește împreună cu crutoanele, care au fost preparate în prealabil.
  6. Se poate pune deasupra și cașcaval ras.

Această licoare extrem de aromată și ușor de preparat este prezentată de medieșeanca Aurelia Rusu în cartea “Gătim împreună în Casa Baronului.”

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*