Supă de chimen din Ardeal

Foarte aromată, dar și dietetică, supa de chimen este un preparat tradițional al sașilor transilvăneni pe care îl puteți pregăti cu încredere pentru zilele de post.

Ingrediente

  • 3 morcovi
  • o rădăcină de pătrunjel
  • o ţelină mică
  • 3 cartofi
  • 1 linguriţă de chimen
  • 100 ml ulei
  • o lingură de făină
  • o legătură de pătrunjel
  • sare
  • 3 litri de apă
  • crutoane de pâine prăjită

Mod de preparare

  1. Punem apa la fiert şi adăugăm zarzavatul mărunţit şi chimenul.
  2. Se face un rântaş din 250 ml de apă rece şi o lingură de făină. Se amestecă să nu se facă cocoloaşe. Se toarnă rântaşul peste supă, se pune sare şi verdeaţa tocată.
  3. Se serveşte cu crutoane de pâine prăjită.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*