Supă picantă cu semințe de dovleac

Ingrediente

  •  1/2 cană semințe crude de dovleac
  • 3 căni varză creață sau spanac mărunțit
  • 1½ cană apă
  • 3 lingurițe suc de lămâie
  • ¼ cană suc de mere
  • ½ cană piure de avocado
  • ¼ linguriță paprica
  • 1 lingură ghimbir mărunțit
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

  1.  Se lasă semințele de dovleac în apă 15 minute.
  2. Se clătesc și se scurg bine.
  3. Se amestecă în blender cu restul ingredientelor până la o consistență cremoasă.

În colaborare cu 15 chefi și mixologiști internaționali, Muzeul Național Brukenthal a realizat proiectul “Brukenthal Contemporan: culoare şi gust”, un experiment inedit în care creaţia culinară ilustrează și completează arta plastică. Rezultatul este o expoziție în care tablouri ale artistului sibian Peter Connerth sunt însoțite de creații culinare absolut spectaculoase, așa cum puteți vedea.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*