Supă tradiţională rustică á la Chef Radu Zărnescu

Președintele Euro-Toques România, Chef Radu Zărnescu, aduce în atenție un preparat excepțional care își are originea în tradiția culinară franceză.

Supă tradiţională rustică

Ingrediente pentru 6 persoane

  • 8 cartofi
  • 10 morcovi
  • 1 ceapă
  • 2/3 praz
  • Se mai pot adăuga: țelină, varză, dovleac.
  • Asezonare: sare, piper, 1 foaie de laur, cimbru, puțin usturoi, puțin oregano.
  • Decor: caș ras și crutoane de pâine.

“Datorită cărnii, supa dumneavoastră va face diferența! În sud-estul Franței, se pun câteva picioare de rață, dar se pot folosi și alte cărnuri: carcasă de pui, vită, porc etc.”, este sfatul bucătarului.

Mod de preparare

  1. Într-o oală, puneți carnea la foc mic, adăugați ceapa.
  2. Prazul tăiat și restul de legume se adaugă pe urmă.
  3. Lăsați legumele să transpire fără a se prăji, adăugați cartofii și morcovii tăiați în cuburi.
  4. Acoperiți cu destulă apă.
  5. Sărați, piperați după gustul dumneavoastră și adăugați ierburile aromate și usturoiul.
  6. Serviți cald, cu crutoane și cașul ras pe deasupra.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*