foto: Paste Băneasa

Tăiței cu nucă

Desertul rapid și ușor de făcut cu ce ai prin cămară îți va aduce aminte de serile petrecute în casa bunicii!

Îi mulțumim pentru rețetă doamnei profesoare Aurelia Rusu, din Mediaș, autoarea cărții de artă culinară “Gătim împreună în Casa Baronului”.

Tăiței cu nucă

Ingrediente

  • 250 g paste făinoase (spirale, melcișori sau tăiței)
  • 100 g nucă măcinată
  • 2 linguri miere
  • ulei

Mod de preparare

  1. Pastele făinoase se pun la fiert, în apă clocotită, în care se pun și 1-2 picături de ulei, ca să nu se lipească între ele. După 10-15 minute, sunt gata.
  2. Se strecoară și se lasă să se răcească, se adaugă nucile măcinate și mierea, amestecând bine totul.
  3. Apoi se poate servi!

În loc de miere, merge și zahărul brun sau alb, iar, în funcție de preferințe, amestecul poate fi aromat cu scorțișoară sau rom.


foto: Paste Băneasa
 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*