Toane bărbătești

Dacă nu demult am vorbit despre “Capriciile doamnelor”, se cuvine să notăm și o rețetă numită “Toane bărbătești”!

Toane bărbătești

  1. Se clarifică 120 g de unt, se adaugă 4 gălbenușuri de ou, 250 g de făină, 1/2 linguriță de sare, 20 g de drojdie, înmuiată în 10 ml de lapte și o lingură de zahăr, apoi se adaugă lapte, până când aluatul este moale și se bate bine.
  2. Se unge o tavă și se tapetează cu făină, se toarnă aluatul în ea și se lasă să crească.
  3. După ce a crescut, aluatul se va unge cu marmeladă, amestecată cu 4 albușuri de ou bătute tare și 90 g de zahăr.
  4. Prăjitura se coace la foc iute.

Această prăjtură este descrisă în cartea “Bucătăria transilvăneană” de Elise Fröhlich.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*