Tocană acră de Racovița

Tocana acră este un preparat tradițional în comuna Racovița, din Țara Oltului.

Pentru această tocană delicioasă, aveți nevoie de cârnați “la borcan”. Dacă vă preocupă silueta, puteți folosi carne de mangaliță produsă chiar la Racovița, la ferma lui Dan Limbășan.

Ingrediente

  • 1 kg de carne și cârnați afumați din borcan
  • 2 cepe
  • 2 linguri de făină albă
  • 100 ml de lapte
  • o lingură de tarhon murat
  • o lingură de oțet de la tarhon
  • 5 ouă

Mod de preparare

  1. Carnea și cârnații se călesc împreună cu ceapa tăiată mărunt.
  2. Se face un sos din făină, lapte, tarhonul tăiat și o lingură de oțet de la tarhon.
  3. Se adaugă sosul peste carnea prăjită și se dă în clocot câteva minute.
  4. Separat, se face o paparadă din ouă, care se taie bucățele și se adaugă în tocană.
  5. Poftă bună!

Consistentă și hrănitoare, tocana acră se prepară la Racovița pe toată perioada anului.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*