Tocană de miel ca pe Târnava

Ingrediente (pentru 10 porții)

  • 1,6 kg carne de miel
  • 200 g untură
  • 800 g ceapă
  • 25 g boia de ardei
  • 1 g piper
  • 2 ouă
  • 100 g făină
  • 50 g verdeață
  • 25 g sare

Mod de preparare

  1. Carnea de miel se taie în bucăți, câte 3-4 la o porție. Se spală și se pune în untură încinsă, la prăjit, apoi se adaugă ceapa tăiată peștișor. După ce s-a rument ceapa, se dă la cuptor pentru a fierbe înăbușit. Când ceapa s-a topit, se scoate, se adaugă sare, boia și piper.
  2. Separat se amestecă ouăle cu făină și se stinge cu zeamă de oase sau apă călduță, se fierbe și se toarnă peste carne.
  3. Când carnea este gata, se adaugă, verdeața tocată mărunt.
  4. Se servește cu mămăliguță și cu vin roze sec.

Această rețetă a fost publicată în volumul „Bucate alese de prin țară alese“, de Gaby Becsek, tipărit în 1984 la editura Revista Transilvania din Sibiu.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*