Tocană de vițel ca la Cașolț

Pregătită la foc deschis, cu legume bine călite în vreo două linguri de untură, tocana gospodinelor de pe Valea Hârtibaciului are o savoare unică.

Ingrediente

  • 1 kg carne de vițel
  • 2 linguri untură
  • 3 cepe
  • 2 roșii
  • 2 ardei roșii
  • 1 lingură paprică
  • 1 linguriță sare

Directions

  1. Legumele se mărunțesc și se pun la călit în untură.
  2. După ce se călesc, se adaugă paprica, un litru de apă, sarea și se lasă să fiarbă până când se “înmoaie” ceapa.
  3. Se adaugă carnea tăiată bucăți și se lasă la fiert până când este pătrunsă.
  4. Se servește alături de mămăligă.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*