Tocăniță de porc cu găluște din aluat ca la Sadu

Ingrediente

  • carne de porc
  • ardei gras roșu
  • morcovi
  • usturoi
  • ulei
  • făină albă
  • ceapă albă
  • ardei gras galben
  • pastă de ardei dulce
  • sare, piper și vegeta
  • ouă

Prepararea tocăniței

  1. Carnea se spală bine în apă rece.
  2. Se călește ceapa, ardeiul gras și morcovul în ulei, după care se pune carnea, sarea, piperul și vegeta la fiert cu puțină apă. Se lasă să fiarbă la foc mic.
  3. Când preparatul este la final fiert, se toacă mărunt usturoiul și se mai lasă să dea un clocot sau două.

Prepararea găluștelor

  1. Se sparg ouăle, se bat cu telul bine, după care se pune în ploaie făina, până se obține un aluat mai moale.
  2. Pe urmă se taie cu o lingură aluatul și se pune la fiert în apă clocotită cu sare.
  3. Când sunt fierte găluștele, se scurg bine și se pun în tocăniță.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*