Zamă de știr roșu

Ingrediente

  • știr roşu
  • slănină
  • făină
  • lapte
  • usturoi sau leurdă crudă (usturoi sălbatic)

Mod de preparare

  1. Se toacă usturoiul mărunt şi se pune în oala cu apă şi sare, pe foc.
  2. Frunzele de știr roşu se spală, se curăţă şi se taie mai mici, apoi se pun în oală, când fierbe apa.
  3. După un clocot se dă deoparte, se drege cu făină şi lapte şi se adaugă crestele de slănină prăjite în prealabil într-o tigaie.

„Asta-i o ciorbă acră de pe la noi. Foarte la îndemână de făcut, că ştiru’ creşte în grădină. Mai deregeau când aveau cu ce, dacă nu mâncau şi aşa. În asta nu se pune paparadă, numai în ciorba de salată. Da-i foarte bună, îi zamă de hotar, de pus în bogot, în zilele calde de sapă.”


sursa: sibiugastronomia.ro
 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*