Zâmbetul pe buze – ingredientul secret într-o cură de slăbire de succes

De sărbători ți-ai permis să guști puțin din prăjitura vecinei, să te lași sedusă de cozonacul mamei, să nu refuzi nici o rudă generoasă și să cazi ispită ciocolatei. Te-ai gândit că nu faci nici un păcat și nici nu o să omori pe nimeni cu dorința ta de a sări puțin calul culinar.

Sinceră, ți-ai spus că oricum nu ai alte vicii, iar în plus ești o mamă model care se răsfață doar de 8 martie atunci când e vorba despre ea. Nu-ți place să fumezi sau să bei, iar la coafor mergi doar o dată pe an, de ziua ta. Și tot în nota-ți optimistă, îndrăznești, așa într-o joacă, la ora bilanțului de sfârșit/început de an să te urci pe cântar. Și dintr-o dată simți cum cerul se prăbușește greoi peste umeri-ți dezveliți de cele două sute de grame de halat de baie.

Photo by alan KO on Unsplash

După ce conștientizezi că bateriile nu sunt stricate, iar cele șapte kilograme în plus nu sunt o greșeală, dai fuga la raftul din cămară să verifici dacă mai ai ceai de slăbit, apoi faci trei rânduri de scări până în pivniță, te visezi cu un leucoplast mare pe gură și începi să te înfometezi. O zi, două, maxim trei, iar cântarul nimic. De slăbit au slăbit doar nervii tăi. Înhămată cu ultímele puteri și cu gândul la dulciurile copilului din frigider îți faci abonament la sală și programare la masaj. Și după două luni, tot nimic. Doar o senzație de lejeritate la cureaua de la pantaloni. Așa arunci la gunoi stima de sine, încrederea, iubirea și mai ales speranța. Fericirea o regăsești tot în ceva dulce și covrigul sau gogoașa cu brânză de la patiseria din colț. Spui fie ce-o fi și apoi lași total în mâinile sorții.

Dar reușita nu stă în disperare, ură față de pătura de grăsime care-ți păstrează organele la căldură sau lipsa de încredere.

Începe cu ceea ce e ce-i mai simplu și îți garantează rezultatele. Un zâmbet pe buze. Atâta tot. Dublează-l de iubire și încrederea în tine. Tu poți. Apoi întelege că toate kilogramele nu s-au adunat în ultímele trei zile de când ai început dieta. Dă-ți răbdare și iubire. Organismul tău nu va răspunde decât pe termen scurt dietelor dure. Așadar nu mânca alimente după regimul altora, care nu-ți fac plăcere și care nu alunecă prea bine pe gât în jos. Cu rațiune și iubire, alege ceea ce-ți place. Gândește-te apoi la bun simț și măsură. Organismul tău o să aprecieze asta. La început o să te răsplătească cu o senzație reală de ușurime și apoi cu cel puțin un kilogram în minus. După ce o să câștigi lupta cu intuiția, răbdarea și iubirea o să recapeți încrederea de care aveai atât de multă nevoie. Și pentru că ai un organism pe care ai învățat să-l tratezi cu răbdare, în scurt timp o să realizezi că nici nu e chiar atât de greu. În loc de pâine cu salam, o să fii capabilă să alegi o salată, iar în locul liftului o să mergi zburând, cu zâmbetul pe buze, pe scări.

Zâmbește și slăbește. Hai că poți!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*