Zupă mincinoasă

Originea acestui preparat din satul Dârlos merită povestită.

„Te aștepți că, dacă-i zupă, să aibă măcar un os de carne, da’ nu are. De aceea-i zupă mincinoasă. Dacă n-ai carne sau un os să faci o zamă, atunci pui de-o zupă mincinoasă. Îi ușor de făcut și nu-i rea… Da’ n-am crezut să hie vreodată aşe fotografiată zupa me mincinoasă”.

Ingrediente

  • 3-4 morcovi
  • 2-3 pătrunjei
  • 6-7 cartofi
  • 2 linguri cu făină
  • o lingură cu untură
  • un pahar cu lapte
  • apă

Mod de preparare

  1. Se curăță legumele, se taie și se pun toate la fiert, în afară de cartofi.
  2. Se potrivește de sare.
  3. Când legumele sunt aproape fierte, se adaugă și cartofii, curățați și tăiați cuburi.
  4. În paralel, se face un rântaș, din untură și făină, care se stinge cu lapte.
  5. Se adaugă rântașul peste ciorbă.


Rețetă culeasă și publicată de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cindrelul – Junii Sibiu
în lucrarea “Popasuri culinare în ținutul Sibiului”
 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*