Bulz ciobănesc cu „brânză de munte”

Adevăratul bulz ciobănesc se prepară doar la Rășinari, cu „brânză de munte”, așa cum îi spun localnicii brânzei de burduf din lapte de oaie. I s-a dus vestea peste tot în țară și merită să-l încercați dacă aveți drum prin Mărginimea Sibiului.

Ingrediente (pentru 10 porții)

  • 2 kg mămăligă
  • 800 g brânză de burduf de oaie

Mod de preparare

  1. Se ia o cantitate de circa 200 g de mămăligă fiartă, românească, formându-se un cocoloș, în mijlocul căruia se introduc aproximativ 80 g de brânză de munte frământată.
  2. Bulzii se așează pe grătar sau în cuptor.
  3. Se prezintă pe platou sau pe o farfurie cu smântână. Se servesc calzi.

Bulzul poate fi degustat în pensiunile din Rășinari și împrejurimile comunei sau cu ocazia Festivalului Brânzei și al Țuicii, care are loc la Rășinari în fiecare an, în ultimul weekend din luna august.


foto: A.P.A.R. – Asociația Pensiunilor Agroturistice Rășinari
 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*