Mălaiul auriu are gustul copilăriei

Mălaiul dulce, așa cum ni-l amintim din casa mamei sau a bunicii, este un desert gustos și ușor de preparat.

Din bucătăria doamnei Maria Ranf ies adevărate minuni: pâine de casă, pâine făcută pe vatră, la cuptor cu lemne, plăcinte pe plită, mălai dulce după rețeta clasică, plăcintă cu măr, cornulețe cu gem, salam de biscuiți. Sunt toate produse tradiționale, făcute acasă, după rețetele clasice.

Bunătățile familiei Ranf din Alămor, coapte cu dragoste, vă vor cuceri la prima degustare. În fiecare sâmbătă, le găsiți la piața țărănească Transilvania.

Iar dacă doriți să încercați acasă deliciosul mălai, vă dezvăluim rețeta: “Mălaiul îl fac cu iaurt de casă, cu lapte și ouă. Vin ouăle bătute bine, amestecate cu iaurtul, puțin zahăr, un pic de făină albă și mălaiul. Pe urmă se coace 30-45 de minute”. Poftă bună!

Iată încă o rețetă, mai simplă, culeasă de pe Valea Hârtibaciului:

Mălai

Ingrediente

  • Plămădeală: 0,5 kg făină albă cu drojdie la care se adaugă apă și puțin zahăr

Mod de preparare

  1. Se pun 2 kg făină de porumb și 1,5 kg făină de grâu, apoi sare și se frământă.
  2. Se lasă la dospit, iar când crapă aluatul se unge o tavă cu unsoare, se pune la copt și se unge cu apă cu zahăr.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*