Supă de ouă

Supa de ouă se servește fierbinte, cu praz tocat mărunt.

Mod de preparare

  1. Toarnă apă într-o oală curată, taie câteva cepe și lasă să fiarbă.
  2. Când ceapa s-a fiert, adaugă unt, sare, piper și amestecă.
  3. Separat, bate câteva ouă cu o furculiță.
  4. Când supa este în fierbere, adaugă ouăle bătute și amestecă-le în zeamă. Ouăle se vor fierbe imediat.

Sfatul bucătarului-șef: „Această mâncare este bună și pentru bolnavi.”

Acest preparat este descris în „Cartea de bucate a bucătarului-șef al principelui Transilvaniei”, scrisă în a doua jumătate a secolului al XVI-lea. Cartea este cel mai vechi document de acest fel de pe teritoriul de astăzi al României. Ea a fost valorificată prin intermediul proiectului „Bucătăria la curtea princiară a Transilvaniei în secolul XVI” al Muzeului Național Brukenthal din Sibiu.


foto sus: atelierul Johann Kupezky (1667-1740), “Negustor de ouă” / detaliu
 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*