Tocană de oaie la ceaun ca la Rășinari

Savoarea tocăniței de oaie din Mărginimea Sibiului i-a adus titlul de European Young Chef Award 2017 lui Alin Barabancea, care anul acesta este ambasador al programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană.

Doamna Felicia Dancășiu, renumita bucătărească a comunei Rășinari, le recomandă gurmanzilor să adauge în această tocană și puțin vin roșu.

Ingrediente

  • carne de oaie
  • untură
  • ardei gras
  • ceapă
  • boia de ardei
  • pastă de tomate
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • frunze de pătrunjel

Mod de preparare

  1. Ceapa se călește în ceaun până capătă un lucru, se adaugă ardeiul, boiaua, pasta de tomate și carnea tăiată bucățele, apoi se adaugă apă și se lasă să fiarbă.
  2. Se adaugă sare, piper și cimbru după gust.
  3. După preferințe, se poate pune și vin roșu.
  4. Se servește caldă, cu frunze de pătrunjel tocate mărunt presărate deasupra.

Chef Alin Barabancea în noiembrie 2017, la concursul Tânăr Bucătar European organizat în Spania

foto: A.P.A.R. – Asociația Pensiunilor Agroturistice Rășinari
 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*