Varză cu carne

Ingrediente

  • 1 varză (nu prea mică)
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei gras
  • 1 pahar de bulion
  • 500 g carne de porc
  • 1 frunză de dafin
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei
  • apă

Mod de preparare

  1. Punem carnea în câteva linguri de ulei sau unsoare şi o lăsăm la prăjit, întorcând-o pe cealaltă parte când e rumenă.
  2. Stingem cu aproape un pahar de vin alb sec, punem sare, piper, 2 frunze de dafin şi lăsăm să se evapore alcoolul. Acoperim şi lăsăm la înăbuşit.
  3. Când carnea e fragedă, adăugăm cepele tocate şi ardeiul gras tăiat cubuleţe şi lăsăm să sfârâie împreună.
  4. Se toacă varza fideluţă şi se freacă cu sare. Când ceapa s-a rumenit, se adaugă varza şi apa aproape cât să o acopere, apoi bulionul. Se amestecă, acoperit cu un capac, şi se lasă la foc mic până scade.
  5. Aproape de sfârşit, se adaugă o crenguţă de cimbru şi se mai dă sare dacă mai trebuie.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*