Zacuscă de Rășinari

Zacusca nu trebuie să lipsească din cămara românului, mai ales dacă vrei să ai la îndemână o gustare sănătoasă și delicioasă în postul Crăciunului.

Ingrediente

  • ardei roșu gras
  • ardei kapia
  • gogoșari
  • ceapă albă
  • vinete
  • bulion de casă
  • sare
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • ulei
  • suc de roșii

Mod de preparare

  1. Se coc 3 kg de vinete și 2 kg de ardei roșu gras și kapia.
  2. Legumele se decojesc și se toacă fie cu mașina de tocat, fie la robotul de bucătărie.
  3. 1,5 kg de ceapă se toacă mărunt și se pune la călit în 500 ml de ulei.
  4. Se adaugă celelalte legume, împreună cu sare, piper boabe și foi de dafin. Se amestecă din 10 în 10 minute. Timpul de fierbere este de aproximativ 90 de minute. Spre sfârșit, se adaugă și 1,5 l suc de roșii.
  5. Compoziția se toarnă în borcane, se păstrează peste iarnă și se servește rece.


Rețetă oferită de A.P.A.R. – Asociația Pensiunilor Agroturistice Rășinari
 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*